Yeşil Beyaz Bir Cennet: Uludağ

Dünya üzerindeki en meşhur kayak merkezleri arasında bulunan Uludağ, kış tatili denilince akla ilk gelen yerdir. Beyaz iklim örtüsü, kayak pistleri, otelleri, gezilecek noktaları ve Bursa’nın kültürel mirasıyla doludizgin bir tatilin kapısını aralamak isteyenler için Uludağ’ın yamaçlarından eteklerine doğru bir kayak deneyimi yaşamanın ne hissettirdiğinin anlaşılması lazımdır. Bursa iline 30 km kadar uzaklıkta yer alan merkeze İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden ulaşmak oldukça kolaydır. 

Uludağ Hakkında 
2500 metreden yüksek dağın yamaçlarındaki kayak merkezi ülkemizin en büyüğüdür. Aralık ayında başlayan sezon, Mart’ın sonuna doğru kapanır. Bu dönemlerde Uludağ’da yer bulabilmek oldukça zordur. Bu nedenle deneyimli tatilciler sezon başlamadan konaklama için yerini ayırtır. 20 adet kayak pistine sahip bulunan Uludağ’ın pistleri de oldukça uzundur. En kısa pisti 800, en uzun pisti ise, 1400 metredir. Uludağ, sadece kışın ziyaret edilen bir bölge değildir. Birçok doğal güzelliği barındıran merkezin her dönem ziyaret edildiğini ifade edebiliriz.  

Uludağ Kayak Merkezi Ücretleri 
Uludağ kayak deneyimi yaşayabilmeniz için Skipass kullanmanız gerekir. Skipass denilen kart, teleski ile kayak pistlerinin tepesine çıkmayı sağlar. Gündelik kullanım için alınan kartın fiyatı 120 lira kadardır. Tek kullanımlık alımlar ise, 38 liradır. Günlük satın almak çok daha avantajlıdır. Sınırsız olarak kullanılabilir. Yine daha önce kayak deneyimi yaşamayanlar için eğitimlerden faydalanmak lazımdır. Bunlar da ücrete tabidir. Ayrıca, kayak kıyafeti ve sistemlerine de para ödenmelidir. 

Uludağ'da Gezilecek Yerler
Uludağ’da gezilecek bazı rotalar var. Kayakla ilgili planlarınızı tamamladıktan sonra Uludağ gezi planı yapabilirsiniz. Ayrıca, Bursa merkezin de mutlaka gezilmesi gerekir. Kültür ve tarih kokan kentin birçok tarihi mekanı vardır. İşte bazı gezilecek yerler…

1. Uludağ Milli Parkı 

Buraya giriş ücretlidir. 27 bin hektarlık bir alandır. İçeride çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. ATV ile parkı gezebilir veya trekking yürüyüşlerine katılım sağlayabilirsiniz. Bitki örtüsü bakımından zengin milli parkın kamp alanları da var. Kamp yapmayı düşünenler için çadır kiralama fiyatlarının oldukça uygun olduğunu belirtelim. 

2. Softaboğan Şelalesi 

Bursa’nın en yeşil merkezi olan Bursa Ovası’nın sınırları içerisindeki şelalenin mutlaka görülmesi lazımdır. Dört yeri yeşillikle kaplana şelalenin yarattığı ambiyans ve atmosfer dinginlik veriyor. Şelalenin Dombay Çukuru içerisinde yer alması da ayrı bir manzara ortaya çıkarıyor. 

3. Kilimli Göl

Yeşillik bir vadide masmavi bir göl olarak meşhur olan Kilimli gölü, konumu itibariyle mükemmel bir noktadadır denilebilir. Bu nedenle, Kilimli’nin etrafı kamp bölgesi olarak kullanılıyor. Oldukça berrak bir suyu bulunan gölün derinliği ise dört metre kadardır. 

4. Çobankaya Yaylası 

Uludağ’ı ziyaret edenler tarafından kesinlikle uğranılan yayladır. Yaylada, konaklama imkanları sunuluyor. Doğanın tüm güzelliklerinin sunulduğu yaylada kampçılar için çadır alanı da var. 1700 metre yükseklikteki yaylada kır gazinosu ve büfe gibi yerler de var. 

5. Kirazlı Yayla

Uludağ tatiline yayla sefasını da kazandırmak isteyenler rotasını Kirazlı yaylasına çevirmelidir. Konaklama imkanları açısından Bursa’daki diğer yaylalara göre daha geniş imkanlar sunuyor. Bu nedenle de, yayla tatili için en çok tercih edilen yerdir. 

İLGİLİ YAZILAR